Spännande och intressant yrke med hög status

Operationssjuksköterskor och narkossjuksköterskor har hög kompetens och är eftertraktade på arbetsmarknaden. Rollen innebär hög status och man har stort inflytande över arbetet.

Anneli Nilsson operationssjuksköterskaAnneli Nilsson, operationssjuksköterska - har jobbat i 30 år

- Jag har jobbat som operationssjuksköterska sedan 1984 och som undersköterska på operation från 1975 till 1984. Som undersköterska hade jag möjligheten att få assistera vid operationer och jag tyckte att det var jättekul! Sedan var det en operationssjuksköterska som heter Florence som sådde det där lilla fröet. "Men, Anneli, ska inte du söka som operationssjuksköterska?" Ja, och på den vägen är det. Jag har inte ångrat det en sekund, jag trivs jättebra! Man har en patient i taget, det är ett tekniskt yrke med många specialinriktningar. Vi har ett nära samarbete med undersköterska, narkossköterska och operatör. Det är ett väldigt roligt och stimulerande jobb!

Lena Rosén operationssjuksköterskaLena Rosén, operationssjuksköterska, har jobbat i 30 år

- Valet att bli operationssjuksköterska var något jag gjorde tidigt i livet, det var när jag gick vårdlinjen, som det hette då. Jag hospiterade på operation och då kände jag att det är operationssjuksköterska jag vill bli och det är ett val jag inte ångrar.

- Jag får fokusera på en patient i taget, man vill ju att patienten ska känna sig trygg och väl omhändertagen. Här på operationsavdelningen möter patienterna personer som de kanske aldrig mer träffar och då vill vi ju att den tiden ska vara så bra den bara kan vara. Vi jobbar i team och det gäller att ha bra kommunikation med varandra.

Johan Nilsson operationssjuksköterskaJohan Nilsson, narkossjuksköterska, har jobbat i två år

- Det är väldigt roligt att jobba som narkossjuksköterska, det är ett fantastiskt jobb! Det är utmanande, varje dag är lärorik. Varje dag är planerad men ändå väldigt oförutsägbar. Det är ett spännande yrke som är väldigt självständigt, men ändå har man en stark lagkänsla eftersom vi jobbar i så tajta operationslag. Jag tycker att teamandan är väldigt stark och kollegial. Vi har en positiv arbetsplats, folk är glada när de kommer till jobbet, det märks att vi tycker om vårt jobb och att vi är stolta över vår profession och tar den på största allvar. Jag är väldigt stolt över min yrkeskompetens och det vi gör varje dag på jobbet. Det värdesätter nog vi alla här.

Maria Clavebro operationssjuksköterskaMaria Clavebro, narkossjuksköterska, har jobbat i fyra år

- Det är ett jätteroligt och intressant jobb! Vi är ett härligt gäng här, och man ställs inför nya utmaningar hela tiden. Man lär sig verkligen någonting nytt varje dag, så det finns inte en dag som är den andra lik. Vi har ett nytt och fint operationshus, och en fantastisk teamkänsla. Man ansvarar för sin patient och tar mycket egna beslut, men har alltid tillgång till en narkosläkare för uppbackning. Att min patient vaknar välmående och smärtfri efter sin operation är verkligen en jättehärlig känsla!

Kerstin Karlsson operationssjuksköterskaKerstin Karlsson, operationssjuksköterska, har jobbat i drygt 23 år

- Egentligen kom jag in på det här yrkesvalet på ett bananskal. Jag sökte och kom in på utbildningen och det är det bästa jag har gjort. Jag trivs jättebra! Jag trivs med det mesta. Jag jobbar på dagkirurgen och där har vi väldigt bra samarbete, vi jobbar över gränserna. En viktig del för mig är att jag ständigt utvecklas. Man blir aldrig fullärd, man lär sig hela tiden nya saker eftersom det ständigt kommer nya metoder. Utmaningar behöver man ha! Jag kan rekommendera sjuksköterskor att läsa vidare till operationssjuksköterska, det är ett roligt och intressant yrke!

Kontaktpersoner

Anestesi - Eva Morén, eva.moren@regiongavleborg.se, 073-054 44 25, 026-15 83 23
Operation - Eva Åsenlundeva.asenlund@regiongavleborg.se, 073-044 44 78
Intensvivård - Sanna Blomberg,  susanna.blomberg@regiongavleborg.se, 073- 046 64 24
Intensvivård - Pernilla Ellert Berglund, pernilla.ellert.berglund@regiongavleborg.se, IVA Hudiksvall: 0650- 920 41.

Vårdenhetschefer

Operation i Gävle - Tove Mattsson, tove.mattsson@regiongavleborg.se, 026-15 54 10
Operation i Gävle - Carina Fröberg, carina.froberg@regiongavleborg.se, 026-15 52 37
Dagkirurgin i Gävle - Elsa Hansson, elsa.hansson@regiongavleborg.se, 026-16 24 40
Operation i Hudiksvall - Malin Hedlund, malin.p.hedlund@regiongavleborg.se, 0650-926 32
Operation i Hudiksvall - Mattias Hjertström, mattias.hjertstrom@regiongavleborg.se, 0650-918 02 
Intensiven i Hudiksvall - Inga-Lena Norberg, inga-lena.norberg@regiongavleborg.se, 0650-918 02