<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Arbetsterapeut till Strömsbro Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden – Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient – så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Strömsbro Din hälsocentral bedriver primärvård samt BVC och med våra drygt 11 000 listade är vi den största offentligt driva hälsocentralen i Gävle och bemannas med runt 50 medarbetare.
Hälsocentralen ligger vackert belägen med grönskande omgivning och har ett upptagningsområde som omfattar kustnära landsbygd blandat med äldre och nybyggda villaområden. Vi ligger på cykelavstånd från tågstationen och bussförbindelserna är goda.

Arbetsuppgifter

Är du arbetsterapeut och vill jobba tillsammans med oss för våra patienters möjlighet till aktivitet och hälsa?

Ditt arbete som arbetsterapeut hos oss är varierande där största delen av patientkontakten sker i patientens hem och du har stora möjligheter att styra och planera din egen arbetsdag. Dina arbetsuppgifter består bland annat av att göra bedömningar av aktivitetsförmåga, behov av rehabiliteringsinsatser, utprovning, förskrivning och uppföljning av hjälpmedel enligt förskrivningsprocessen samt vara delaktig vid minnesutredningar.

Vidare ingår det i arbetsuppgifterna att skriva utlåtanden i ärenden som gäller bostadsanpassning och ansökan om LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) personlig assistans. I arbetsuppgifterna ingår även undervisning och rådgivning till patienter och/eller andra personer av vikt i patientens närhet.

Arbetet sker både enskilt och i samverkan med andra professioner på hälsocentralen. Framförallt jobbar du nära fysioterapeuter och distriktssköterskor. Du delar tjänstebil med fysioterapeuterna.

För kollegialt stöd ingår du i ett nätverk med andra arbetsterapeuter som arbetar på de olika offentliga hälsocentralerna i verksamhetsområde Gävle. Ni möts regelbundet för kollegiala diskussioner, samverkar vid ledigheter och är ett nära stöd för varandra i vardagen.

Kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut och det är meriterande om du har arbetat inom primärvård eller hemsjukvård tidigare.
Du är flexibel, har gott bemötande och har god samarbetsförmåga.

Då det ställs krav på självständigt arbete ser vi att du behöver vara ansvarstagande och lösningsfokuserad och vi vill att du ska vara engagerad och bidra till utvecklingen inom Primärvården Gävle.

Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.