<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Distriktssköterska med diabeteskompetens till Strömsbro Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Strömsbro Din hälsocentral bedriver primärvård samt BVC. Hälsocentralen är vackert belägen och vårt upptagningsområde omfattar kustnära landsbygd blandat med äldre och nybyggda områden. Med våra 11 000 listade är vi den största offentligt drivna hälsocentralen i Gävle och bemannas med cirka 50 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Just nu finns chans att arbeta med våra diabetespatienter på 60% och övrig tid med sedvanliga arbetsuppgifter som distriktssköterska på hälsocentralen.

Arbetet som diabetessköterska på specialistmottagningen hos oss innebär kontinuerlig bedömning och uppföljning av patienter med diabetes. Du kommer att ha ytterligare en diabetessköterska som stöd i arbetet samt samarbete med läkare och fysioterapeut.

"Här skapar du en bra relation med dina patienter."
- Diabetessköterska, Strömsbro Din hälsocentral

Som distriktssköterska hos oss på hälsocentralen är arbetet varierande och omfattar telefonrådgivning, mottagningsarbete av både planerade besök och av akut karaktär samt förebyggande hälsovård. I vårt uppdrag ingår även att göra hembesök samt delta i vårdplanering (sip). Vi söker dig som är flexibel och som trivs med ett varierande arbete. Hos oss arbetar olika yrkesprofessioner tillsammans med fokus på den gemensamma patienten. Vi är en arbetsgrupp med öppet klimat som stöttar varandra och tycker om att ha roligt på jobbet. Vi söker dig som vill vara en del av vårt team.

Vi har avsatt tid för sjuksköterskemöte, utvecklingsarbete och arbetsplatsträffar, utöver det finns möjlighet att delta på utbildningar för att du ska kunna utvecklas. Vi söker dig som vill driva primärvården framåt och delta i god utveckling på arbetsplatsen.

Arbetstiderna är dagtid men kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma vid enstaka tillfällen.

Kvalifikationer

Du har specialistsjuksköterskeexamen som distriktssköterska samt läst diabetessjukvård som påbyggnad på högskola eller universitet.

Det är önskvärt om du har erfarenhet av arbete inom primärvård och erfarenhet av journalsystemet PMO.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och söker dig som är ansvarstagande, flexibel och bidrar till en positiv arbetsmiljö.

Varmt välkommen med din ansökan, urval och intervjuer kan komma att ske löpande.