<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Arbetsterapeut till Barn- och ungdomshabiliteringen

Söker du lugnet och möjligheten att leva med skog och natur nära? Sök dig då till vackra Hälsingland där möjligheten att ha naturen nära intill förenas med humana boendepriser.

Region Gävleborg söker alltid efter medarbetare som är nyfikna på att utveckla både sig själv och sin arbetsplats. Just nu söker vi på Barn- och ungdomshabiliteringen i Hudiksvall en ny arbetsterapeut. Du kommer att få arbeta inom båda våra verksamheter. Vi tycker att arbetet med barn och ungdomar med funktionsnedsättning och deras familjer är stimulerande och önskar att alla kunde ges möjligheten att arbeta med det vi gör.

Vårt upptagningsområde är norra Hälsingland dvs kommunerna Hudiksvall, Ljusdal och Nordanstig. För att genomföra ett kvalitativt gott och heltäckande arbete för våra patienter arbetar vi oftast i team. Du kommer att arbeta tillsammans med arbetsterapeuter, dietist, fysioterapeuter, kuratorer, logoped, läkare, medicinsk sekreterare, psykolog, rehabassistent, sjuksköterska och specialpedagog.

Om du vill ha ett varierande och stimulerande arbete där du lär dig något nytt varje dag och där du får arbeta tätt tillsammans i team med olika professioner så ska du inte tveka att söka till oss.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut inom Barn- och ungdomshabiliteringen arbetar du med barn och ungdomar i åldrarna 0-17 år med funktionsnedsättningar som intellektuell funktionsnedsättning(utvecklingsstörning), rörelsenedsättning och/eller autism.

Vi hjälper barnen och ungdomarna att bli så delaktiga och självständiga som möjligt i sin vardag. Vi genomför funktionsbedömningar och behandlingsinsatser som t ex psykoedukation till patient och anhöriga, förskrivning av kognitiva och tekniska hjälpmedel samt information/handledning kring nedsättning i ADL, struktur i vardagen osv. Vi arbetar i team för en helhetssyn på barnet och familjen.

Arbetsuppgifterna är mångsidiga men du har stöd av erfarna kollegor och möjlighet att få handledning under lång tid för att bli självgående i alla moment.

Hos oss är den ena dagen inte den andra lik och det är den variationen som gör arbetet både stimulerande och utmanande.


Kvalifikationer

Legitimerad arbetsterapeut.
Tidigare erfarenhet av arbete med barn- och ungdomshabiliteringens målgrupper är meriterande men inget krav.
Vi ser variationen av både nya och mer erfarna kollegor som en stor tillgång på vår arbetsplats.
Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Körkort erfordras
Stor vikt läggs vid god samarbetsförmåga och personlig lämplighet.