<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdenhetschef till läkargruppen på Kirurgkliniken i Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Inom Verksamhetsområde Kirurgi är vi cirka 300 medarbetare och vi är en länsövergripande klinik med operationsverksamhet, mottagning och vårdavdelningar i både Gävle samt Hudiksvall. Vi söker nu en vårdenhetschef för kirurgläkargruppen i Gävle som omfattar närmare 35 läkare inklusive AT-läkare. Verksamheten i Gävle innefattar full kirurgisk akutsjukvård samt elektiv verksamhet inom ÖGI-, NGI-, plastik-, kärlkirurgi, bröst-endokrin samt urologi.

Vi söker nu dig som är utbildad läkare, gärna innehar vidareutbildning inom kirurgi alternativt annan adekvat högskoleutbildning/erfarenhet, och som vill vara med och utveckla samt driva kirurgkliniken framåt.

Arbetsuppgifter

Uppdraget som vårdenhetschef ställer höga krav på självständighet, tydligt och målinriktat ledarskap samt god förmåga att tillvarata och utveckla kompetensen bland medarbetarna. Du kommer att ha ledningsansvaret för 26 överläkare/specialister samt 8 ST-läkare. Som vårdenhetschef har du ett operativt ansvar för produktionsplanering och du leder det dagliga arbetet såväl som enhetens utveckling. Du är en del i klinikens ledning och arbetar strategiskt utifrån ett helhetsperspektiv. Tjänsten ställer stora krav på samverkan inom kliniken samt mot andra enheter, personalkategorier samt övriga kliniker. Till din hjälp kommer du att ha en ekonom samt ett chefsstöd som stöttar dig i de administrativa delarna.

Som vårdenhetschef hos oss kommer du bland annat arbeta med att:
• ha övergripande ansvar för kvalitet, arbetsmiljö, ekonomi, produktion, patientsäkerhet samt verksamhetsutveckling
• ansvara för rekrytering samt ge förutsättningar till kompetensutveckling i läkargruppen
• skapa delaktighet i förändrings- och utvecklingsarbeten.

Hos oss får du:
• bidra till att skapa goda förutsättningar för våra läkare att utvecklas
• ingå i ett nära samarbete med klinikens övriga vårdenhetschefer och verksamhetschef
• arbeta tillsammans med en väldigt kompetent och sammansvetsad läkargrupp
• stora möjligheter att inom givna ramar vara med och utveckla både vården och verksamheten.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida! https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett engagerat och närvarande ledarskap där du värdesätter god arbetsmiljö samt stark lagkänsla. Vi ser att du har en god social förmåga och har lätt för att kommunicera med din omgivning, både interna och externa parter samt trivs med ett högt tempo. Du har lätt för att motivera dina medarbetare för att tillsammans arbeta för verksamhetens bästa.

För att lyckas i rollen som vårdenhetschef ser vi att du har:
• en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård, det är speciellt meriterande om du är kirurg
• ett genuint intresse för chef- och ledarskap.
Även utbildning och erfarenhet inom chef- och ledarskap är meriterande.