<< Tillbaka till listan över lediga jobb

BVC-sköterska/Distriktssköterska till Hamrånge Din hälsocentral

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Vill du jobba med att hjälpa alla patienter att bli friskare, i team där flera kompetenser arbetar tillsammans? Vill du ha en viktig roll samhället och variation i ditt jobb? Då ska du komma till oss i den offentligt drivna primärvården i Region Gävleborg. Vi är en stor aktör i länet med våra 28 hälsocentraler alltid nära och tryggt för befolkningen.

Primärvården i Region Gävleborgs är förnärande med i ett flertal utvecklingsprojekt där Hamrånge Hälsocentral är delaktiga tillsammans med övriga hälsocentraler. Detta som ett led i utredningen effektiv vård.

Är du nyfiken på Gävleborg? Att bo här innebär korta avstånd till storstäder i Sverige och i världen i och med närheten till Arlanda. Här har du också bra utbud av mat, nöje och kultur och nära till naturupplevelser i fjäll, skog och skärgård året om för alla åldrar.

Arbetsuppgifter

Barnhälosvårdens uppdrag regleras via Rikshandboken, Hälsovalshandboken samt via Barnhälsovården. Arbetet vid barnhälsovården på hälsocentralen innebär självständigt arbete på BVC med vaccinationsmottagning, hembesök, telefonrådgivning och att leda föräldragrupper tillsammans med övriga aktörer på hälsocentralen.

Hälsocentralen och BVC-sköterskans uppdrag är att arbeta utifrån ett generellt hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande perspektiv. Som BVC-sköterska ska du erbjuda blivande föräldrar och barn 0-5 år och deras föräldrar en mötesplats med tillgång till ett
samlat och lättillgängligt stöd av god kvalitet.

Tjänsten är heltid och arbetet kommer delas upp mellan BVC och basuppdraget som diskriktsköterska. Hälsocentralen är en glesbyggdscentral med en trygg positiv arbetsgrupp där alla är fast anställda. Vi har cirka 3100 listade patienter. Goda buss förbindelser finns från bland annat Gävle.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med specialistsjuksköterskeexamen som distriktsköterska inklusive förskrivningsrätt alternativt sjuksköterska med inriktning barn- och ungdomssjukvård. Kunskap och erfarenhet av barnhälsovårdens riktlinjer för BHV/BVC och erfarenhet av arbete i primärvård är meriterande. Förmåga att arbeta självständigt, strukturerat och att ta egna beslut. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vid anställning skall belastningsregister från Polismyndigheten lämnas in.

Körkort erfordras.