<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Enhetschef Media- och Webbenhet

Kom med oss och led arbetet på vår media- och webbenhet. Tillsammans med oss medarbetare med spetskompetenser inom press, media och webb, upprättar och utvecklar du strategier och rutiner för att främja och utveckla en god intern- och extern kommunikation, som på bästa sätt tjänar våra medarbetare och invånare.

Med invånare och medarbetare i fokus arbetar du som chef för media och webb för att skapa öppenhet och transparens i dialogen och mötet med medier och invånare, med medarbetare och samarbetspartners.

Tillsammans med chefer och nyckelpersoner inom kommunikationsförvaltningen samarbetar och skapar du synergier i kommunikationsarbetet.

I denna rekrytering samarbetar Region Gävleborg med Experis. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Marjo Carlson tel. 026-66 32 34 E-post: marjo.carlson@se.experis.com.

Arbetsuppgifter

Som chef för media- och webbenheten har du ansvar för, leder och utvecklar medarbetare med spetskompetens inom press, media och webb. Du upprättar och utvecklar strategier, rutiner, avtal och andra styrande dokument inom området.

Du ansvarar för organisationens samordnade och integrerade kommunikation i egna och förtjänande digitala kanaler. Arbetet sker i nära samarbete med presschef och teamsamordnare. Du ger förutsättningar för systematisk utveckling av funktioner och innehåll i Region Gävleborgs digitala kanaler.

Som chef har du arbetsmiljöansvaret för din enhet och tillämpar Region Gävleborgs personalpolicy. Du driver utvecklingen av medarbetarskap och verksamhet samt verkar för att skapa en hälsofrämjande arbetsmiljö inom enheten.

Som ledare har du förmåga att leda och coacha medarbetare på det sätt som de har behov av. Du skapar goda relationer och möjlighet för människor att utvecklas i sina arbetsroller. Du har förmåga att delegera och prioritera och du är öppen i din kommunikation. Du har förmåga att leverera goda resultat, i en verksamhet där stora krav ställs på samarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss!

Du är trygg, systematisk och prestigelös i en omvärld som är i ständig förändring. Du har ett kommunikativt och analytiskt förhållningssätt och trivs med att arbeta strategiskt, taktiskt och operativt. Vi ser att du har flera års erfarenhet av kommunikationsplanering och integrerat kommunikationsarbete och/eller redaktionell planering, liksom kunskap om tillgänglighet och användarbarhet. Du har arbetat på strategisk nivå i en större organisation och är van att arbeta med högsta ledningen.

Du är väl förtrogen med såväl extern- som internkommunikation och kan tydliggöra kanalernas samspel och hur de används i kommunikationen med våra målgrupper och omsätta det i riktlinjer för kommunikationsarbetet.

Kvalifikationer:
• Relevant utbildning, och/eller genom arbetslivserfarenhet förvärvad kunskap inom till exempel kommunikation, information, webb eller journalistik.

Meriterande:
• Erfarenhet från arbete i offentlig förvaltning.
• Ledarerfarenhet och främst dokumenterat goda ledaregenskaper som kan ha förvärvats i ledarroll utan personalansvar, exempelvis som processledare eller liknande.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga ledaregenskaper.