<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Ekonom till Framtidsbygget, Region Gävleborg

Sjukhusen i Hudiksvall och Gävle ska moderniseras för att ge bästa möjliga hälso- och sjukvård även i framtiden. Det innebär en rad ny- och ombyggnationer under många år framöver med start i Hudiksvall. Samlingsnamnet för hela byggprogrammet är Framtidsbygget. Det leds av ett programkontor där programchefen ansvarar för att leda och styra programkontorets arbete med Framtidsbyggets genomförande.

Enheten Gemensamma resurser utgör ett stöd för programchefen och ledningen i planerings- och uppföljningsfrågor, verksamhetsstyrning, samordningsfrågor samt förändringsfrågor. Inom enheten samlas kompetens och expertkunskap inom bland annat ekonomi, HR, administration, IT, risk och kvalitet, registrering och arkivering samt upphandling.

Då vår nuvarande ekonom går mot nya utmaningar söker vi nu en ny ekonom.

Arbetsuppgifter

Som ekonom har du övergripande ansvaret för ekonomisk rapportering samt uppföljning av driftkostnader och investeringsutgifter. I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med månadsrapportering, stötta chefer och byggprojektledare genom att ta fram ekonomiska rapporter för uppföljning av projektens och enheternas redovisning samt att framta budget och prognos på projekt- och enhetsnivå. Viss granskning och kontering av inköp ingår i arbetet samt viss övrig ekonomisk administration. Arbetet sker i nära samarbete med byggprojektledarna och controller. I rollen ingår även att tillsammans med controller vid behov förändra och effektivisera arbetssätt och ekonomiska processer.

Du kommer att vara placerad på programkontoret i Gävle och anställd i gemensamma resurserenheten där du rapporterar till enhetschef för Framtidsbygget gemensamma resurser. I rollen ingår även vissa resor till Hudiksvall.

Utöver möjligheten att få delta och bidra till framtidens sjukvård erbjuder vi dig en mängd härliga förmåner, ex:

• Goda utvecklings- och karriärmöjligheter
• Friskvårdsbidrag 2200kr
• Tillgång till friskvårdanläggning
• Extra semesterdagar

Vill du veta mer om våra förmåner? Läs mer här! - https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig med examen i ekonomi från högskola eller universitet, gärna med inriktning mot redovisning och ekonomistyrning. Vi ser att du har minst tre års erfarenhet från arbete som ekonom, controllerassisten eller motsvarande. Meriterande är om du har arbetat med ekonomi i större byggprojekt. Vidare ser vi att du har erfarenhet av och goda kunskaper i MS Excel samt uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. Meriterande är om du har erfarenhet av och goda kunskaper i Unit 4 Agresso.

Som ekonom har du god numerisk analytisk förmåga och din förmåga till initiativtagande visar sig genom att du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Vidare ser vi att du är en person som tar ansvar för din uppgift samt planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Då arbete sker i nära samarbete med andra ser vi att du för uppdraget även behöver ha god samarbetsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!