<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Barn- och ungdomssjukvården i Gävle söker sjuksköterska/barnsjuksköterska

Barn- och ungdomsavdelningen i Gävle har 11 vårdplatser på allmänpediatriska enheten och 9 på neonatalenheten. Inom neonatalvården har vi nära samarbete med kvinnosjukvården och vi har påbörjat en detaljplanering av nya gemensamma lokaler för familjecentrerad nyföddhetsvård i såväl Gävle som Hudiksvall.

På vår allmänpediatriska vårdavdelning tar vi emot barn och ungdomar 0-17 år med medicinska åkommor men vårdar även barn i samarbete med kirurg-, ortoped-, ÖNH-, BUP samt infektionskliniken. Vi samverkar också med barnsektionen på akutmottagningen. Vi har akuta observationsplatser och samarbetar tätt med dag- och hemsjukvård.

Kontinuitet och flexibilitet är ledord inför kommande ombyggnationer där vi utvidgar dagsjukvården och mottagningen till att bli navet i vår verksamhet. Vi bedriver även preoperativ mottagning och samarbetar med dagkirurgin och centraloperation.
På mottagningen finns läkare, barnsjuksköterskor, barnsköterskor, uroterapeuter, dietister, sjukgymnast, psykolog samt lekterapeuter.

Vi arbetar med NOBAB standard och jämlik vård som ledord.

Vi söker nu specialistsjuksköterskor inom hälso och sjukvård för barn och ungdomar eller leg. sjuksköterska till Barn och ungdomssjukvårdens vårdavdelningar. Hos oss erbjuds du ett givande och meningsfullt arbete där du får ta hand om barn och ungdomar på vår
allmänpediatriska- eller neonatalavdelning.

Arbetsuppgifter

På neonatalavdelningen arbetar vi familjecentrerat där all vårdplanering, samt omvårdnadsåtgärder utförs i samråd med barnets vårdnadshavare. Vi har nära samarbete med kvinnokliniken, vilket innebär att en del av arbetsuppgifterna kan bestå av omvårdnad av nyförlösta mödrar. Barn som vårdas hos oss kan vara i behov av särskild medicinteknisk utrustning, t.ex. behandling med CPAP eller högflödesgrimma, övervakning och speciell omvårdnad. Arbetet innefattar akutsjukvård, med beredskap att gå på larm på förlossning/operation.

På den allmän pediatriska avdelningen kommer du att ta hand om våra patienter i par med annan sjuksköterska eller undersköterska där du ansvarar för ronder, pedagogiskt och medicinskt förberedelsearbete, behandling, provtagning vårdplanering, samt att våra barn och ungdomar får en god omvårdnad. Verksamheten är både akut och planerad och med olika specialiteter såsom barnmedicin, kirurgi, ortopedi, öron-näsa-hals och barnpsykiatri. Med de olika specialiteterna samt ett ålderspann på 0-17 år så det är ett mycket varierade, stimulerande och utvecklande arbete. En viktig del av arbetet inom Barn- och ungdomssjukvården är också att stötta föräldrarna så att de kan känna sig trygga
med den vård vi ger.

Arbetet innebär tjänstgöring dag, kväll, natt samt 2 arbetshelger på 5 veckor. Schemaläggning sker i Time Care som är ett planeringsverktyg. Nattavtal finns inom Regionen. Vi har en introduktion på minst 5 veckor, både praktisk och teoretisk. Vi erbjuder ett friskvårdsbidrag och har en träningsanläggning med gym och ledarledda pass. Även om din huvudplacering är på en av våra enheter finns möjlighet till rotation. Vi har i dagsläget personal som roterar till mottagning, dagsjukvård, hemsjukvård och barnakuten.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand leg. sjuksköterska med specialistutbildning inom barn- och ungdomssjukvård och/eller erfarenhet av barn- och ungdomssjukvård. Akutmedicinsk erfarenhet är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund: professionalism & ansvar, respekt & ödmjukhet och öppenhet & ärlighet.

Vi hoppas att du vill vara med i den spännande utvecklingen av vår verksamhet och vi ser fram emot din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande.

Vid anställning skall belastningsregister från Polismyndigheten lämnas in.