<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Byggprojektledare till Framtidsbygget i Hudiksvall

Sjukhusen i Hudiksvall och Gävle ska moderniseras för att och ge bästa möjliga hälso- och sjukvård även i framtiden. Det innebär en rad ny- och ombyggnationer med start i Hudiksvall 2020. Samlingsnamnet för hela byggprogrammet är Framtidsbygget. I syfte att skapa förutsättningar för fortsatt god framdrift har ett programkontor inrättats med egen programledningskompetens.

Byggprojekten leds av byggprojektchef i Framtidsbygget som ansvarar för delar ur projektportfölj vid aktuellt sjukhusområde. Projektportföljen består idag av åtta byggprojekt där byggstart för det första projektet genomfördes sommaren 2020. Projektportföljen planeras att utföras under de kommande tio åren.

Till programkontoret söker vi nu två byggprojektledare som ska leda ny- och ombyggnadsprojekten vid Gävle och Hudiksvalls sjukhus.

Arbetsuppgifter

Som byggprojektledare i Framtidsbygget leder du ett eller flera projekt i alla byggprocessens skeden fram till förvaltningsskedet, varefter resultat överlämnas till driftförvaltning. Du leder, fördelar och följer upp arbetet inom beslutad ram med avseende på kvalitet, tid och ekonomi inom projekt. Du leder och följer upp konsulter och entreprenörer samt interna arbetsgrupper. Du har bred kontakt med olika intressenter inom varierande verksamhetsområden och du säkerställer att samverkan sker med hyresgäst/verksamhet samt planerar resurser för arbetet. Vidare säkerställer du att myndighetskrav, styrande dokument och riktlinjer efterlevs och följs upp.

Du anställs som projektledare och arbetar i rollen som byggprojektledare. Du kommer att vara placerad på programkontoret i Hudiksvall och anställd i hälso- och sjukvårdsenheten inom Framtidsbygget där du rapporterar till dels enhetschef och dels byggprojektchef för aktuellt sjukhusområde. I rollen ingår vissa resor mellan sjukhusområdena.

Utöver möjligheten att få delta och bidra till framtidens sjukvård erbjuder vi dig en mängd härliga förmåner, ex:

• Goda utvecklings- och karriärmöjligheter
• Friskvårdsbidrag och tillgång till friskvårdanläggning
• Extra semesterdagar

Vill du veta mer om våra förmåner? Läs mer här! - https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning, gärna med teknisk inriktning. Du har erfarenhet från beställar- eller utförandeledet och minst fem års erfarenhet av byggprocess och projekt. Vidare är det meriterande att du har erfarenhet från större byggprojekt, upphandlingar (LOU) och förhandlingar. Som meriterande ses även kunskaper inom fastighetsekonomi, entreprenadjuridik och byggrelaterade regelverk.

Som byggprojektledare behöver du vara strukturerad på så sätt att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, samt sätter upp och håller tidsramar. Du är lojal till ditt uppdrag och tar ansvar för ditt arbete och är drivande i arbetsprocesser. Vidare ställer uppdraget krav på samarbetsförmåga, tydlighet och kommunikativ förmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!