<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdplanerare/sjuksköterska till Geriatrikavdelningen

Geriatriken består idag av en vårdavdelning, avdelning 11, med 16 vårdplatser och Minnesmottagningen Gävle och Minnesmottagningen Hudiksvall

Geriatrikavdelningen är en vårdavdelning med personal som brinner för att ge den bästa vården för den äldre, multisjuka patienten. Vi är en vårdavdelning med 16 vårdplatser som idag under Coronapandemin har 8 vårdplatser för Covid/ infektion, 4 vårdplatser geriatrik rehab och 4 vårdplatser för medicin geriatrik. De 4 rehab platserna är länsövergripande och de patienterna kommer på remiss från andra slutenvårdsavdelningar och de 4 medicin geriatrik platserna kommer oftast från andra slutenvårdsavdelningar på sjukhuset

På avdelningen arbetar läkare, specialistsjuksköterskor inom vård av äldre, undersköterskor, vårdplanerare, allmänsjuksköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. När behov uppstår har vi även tillgång till logoped, dietist och kurator.

Vi har ett situationsorienterat arbetssätt vilket innebär en helhetsvård för de äldre multisjuka. Behandlingen utgår från individens behov. Träning sker bl a i vardagliga situationer och syftar till att patienten ska bli så självständig som möjligt.
Avdelningen strävar efter ett nära samarbete med patient, anhörig och andra vårdgivare.

Arbetsuppgifter

Geriatrikavdelningen i Gävle söker nu en vårdplanerare med intresse för personcentrerad vård som kan samverka för patientens bästa.
Som vårdplanerare ska du säkra en sammanhållen vård- och omsorgskedja genom att samordna insatser och tydliggöra ansvarsfördelningen inför patientens utskrivning från sjukhuset. Som vårdplanerare arbetar du nära omvårdnadspersonal och läkare för att avgöra den enskilde patientens behov av hjälp och stöd. Du samverkar med Primärvård och Kommun inför patientens hemgång. Stor del av arbetet sker i journalsystemet Melior och systemet Lifecare.

Tjänsten innebär att du arbetar deltid som vårdplanerare, då förläggs arbetstiden dagtid helgfri vardag, och deltid som allmänsjuksköterska med helgtjänstgöring.
Som allmänsjuksköterska på Geriatrikavdelningen blir du en viktig del i vårt multiprofessionella team kring patienten. Vårt uppdrag är att ge avancerad medicinsk och rehabiliterande behandling till äldre patienter i länet. Behandlingen utgår från ett geriatriskt helhetstänk och en personcentrerad vård med patienten och anhöriga i centrum.

Vi välkomnar dig till en arbetsplats där delaktighet, ansvarstagande och arbetsglädje är nyckelord. Vår specialitet är att se till patientens helhetssituation utöver den aktuella diagnosen, vilket bidrar till en stimulerande arbetsmiljö. Med patienten i fokus skapar vi tillsammans hög patientsäkerhet och arbetsdagar där vi trivs och utvecklas.

Vi har individuella scheman som vi planerar i TimeCare vilket innebär att du får själv vara med att påverka dina arbetstider efter din introduktion. Vi har en dygnet runt verksamhet vilket innebär att du som sjuksköterska hos oss arbetar dag, kväll och helg. En-två helger på 5 veckor, nattjänstgöring efter överenskommelse. Tjänsten som vårdplanerare är förlagd till dagtid måndag fredag.

Kvalifikationer

Vi söker dig som kan arbeta självständigt, är tydlig i din kommunikation samt lyhörd för individens behov.
Du ska ha god förmåga att samverka med andra, både medarbetare inom kliniken samt övriga för att underlätta övergången från sjukhuset till hemmet alternativt kommunens boenden.
Då du kommer vara ansiktet utåt mot patienter, anhöriga och andra externa vårdgivare är det viktigt att du har ett bra bemötande, är lyhörd och är engagerad.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska.
Du som söker bör ha kännedom om samverkanslagen.
Stor vikt läggs på personliga egenskaper och lämplighet.
Kunskaper i våra patientadministrativa system Lifcare, Melior och Elvis ses som meriterande

Vi värdesätter att du som person har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt att du ser möjligheter i förändringar. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, trivs med en varierande arbetsdag och arbetar väl med andra och kommunicerar med dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vi ser gärna att du har intresse av att delta i verksamhetens utvecklingsarbeten samt bidrar med nya idéer och angreppssätt

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund:

• Professionalism & ansvar
• Respekt & ödmjukhet
• Öppenhet & ärlighet

Vi ser dig som en tillgång i våra team och att du har viljan att vara med och utveckla vår verksamhet.

Välkommen med din ansökan till Geriatriken i Gävle.