<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Specialistläkare Anestesi- intensivvård till Bollnäs

Vi är ett litet gemytligt sjukhus där vi sätter patienten i fokus och arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Vi arbetar efter nationella kvalitetsregister som visar att vi bedriver en vård av mycket hög kvalitet. Bollnäs sjukus har akutmedicinskt uppdrag för södra Hälsingland, akutmottagningen är bemannad med medicinläkare samt en allmänläkare för familjeläkarjouren och är öppen dygnet runt.
På den elektiva operationsavdelningen vid sjukhuset bedrivs operationer mån- tors. Här finns möjlighet till att operera på fem salar. Anestesin sker i huvudsak med TCI, men även i lokal-och spinalanestesi och operationsavdelningen är bemannad med anestesisjuksköterskor som är väl förtrogna med arbetssättet.
IVA är en liten sammansvetsad enhet med familjär stämning. Här bedrivs medicinsk intensivvård på 3-4 vårdplatser beroende på vårdtyngd. Arbetet här är en blandad kompott med riktigt kompetenta och öppna kollegor.

Arbetsuppgifter

Vi söker Dig; specialistläkare inom anestesi och intensivvård som är självgående och trygg i din yrkesroll och har erfarenhet att luta tillbaka på. Du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till den goda arbetsmiljön. Du har god förmåga att interagera med kollegor inom olika specialiteter och övrig personal, samt god förmåga att bemöta patienter och dess anhöriga.
Utmaningen är gränsdragningen mellan uppdraget för Bollnäs sjukhus och vad som skall hanteras av länets övriga akutsjukhus. På akutmottagningen hanteras patienter med internmedicinska åkommor och patienter i behov av akut bedömning på primärvårdsnivå dygnet runt. Trots att vi inte bedriver akut kirurgisk vård inträffar det regelbundet där anestesiologen - som är den enda anestesiläkaren på sjukhuset stor del av arbetstiden- sitter på den högsta medicinska kompetensen att stabilisera trauma-, akutkirurgiska och pediatriska patienter för vidare transport till rätt vårdnivå med ambulans eller helikopter. Detta ställer därför höga kompetenskrav på vår anestesiolog som behöver besitta förmåga att snabbt fatta avgörande beslut med begränsade resurser. Vi söker därför en anestesiolog med bakjourskompetens som kan vara övriga sjukhuset behjälplig vid akuta situationer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter för denna tjänst är placering på IVA, men även möjlighet att tjänstgöra på operation, då dagtid.
Arbetstiderna för anestesiolog på IVA är dygnsjourer- sjukhusbunden jour. Schemat planeras i god dialog.
I arbetsuppgifterna ingår även att utföra pre-op bedömningar enl journal.

Kvalifikationer

*Svensk specialistkompetens i anestesi och intensivvård, bakjourskompetens.
* Mycket god förmåga till självständigt arbete inom anestesi- och intensivvård då du till största delen av dygnet är enda anestesiläkaren på plats.
*Erfarenhet av pediatrisk anestesi- och intensivvård värderas högt eftersom akuta pediatriska situationer föreligger någon till några gånger per år.
* Meriterande är om du har kunskap om journalsystemet Melior, PasIva samt Provisio