<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Specialistläkare inom urologi till Operationscentrum Bollnäs

Till operationscentrum Bollnäs hör ortopedavdelning, operation, uppvakningsavdelning samt specialistmottagningar kir/ort/uro. Vi är ett litet gemytligt sjukhus där vi sätter patienten i fokus och arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Inom hela verksamhetsområdet arbetar vi efter nationella kvalitetsregister som visar att vi bedriver en vård av mycket hög kvalitet.
Arbetet som urolog sker till stor del på urologmottagningen. Här får du förmånen att arbeta tillsammans med en uroterapeut, tre kontaktssjuksköterskor, undersköterskor som ett väl sammansvetsat gäng med stark teamkänsla.
Urologmottagningen i Bollnäs är den enda enheten i länet där det bedrivs ESVL.
På operationsavdelningens 5 operationssalar bedrivs elektiv kirurgi mån- tors. Här arbetar ca 35 medarbetare.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som tillsammans med övrig personal vill arbeta efter ett personcentrerat förhållningssätt. Du är flexibel och har god förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Du är en engagerad och positiv kollega som bidrar till vår goda arbetsmiljö och har tidigare erfarenhet från motsvarande verksamhet. Du är intresserad av utveckling- och förbättringsarbete, är trygg i din yrkesroll och har förmåga att bemöta människor på professionellt och empatiskt sätt.

Arbetstiderna är dagtid. Beredskap i hemmet med inställelsetid 2 h några gånger / månad enl ök. Beredskapen är främst till för att kunna svara på samtal från avdelningens sköterskor angående opererade patienter.

I rollen som urolog skall du:
*utföra sedvanligt mottagningsarbete och administration runt det
*arbeta i jornalsystemet Melior samt operationsplaneringssystemet Provisio.
*ha ett gott samarbete i arbetssätt och rutiner med urolog-team, där kontaktsjuksköterskor och urologsjuksköterskor spelar viktig roll i flödet.
*ha förmåga att operera ingrepp som hydrocele, TUR-B, TUR-P, inläggning av JJ-stent samt stenextraktioner. Operera vasektomier samt fimosis under lokalanestesi. Förväntad operationkapacitet minst 5 operationer / dag (beroende på diagnos).

Kvalifikationer

*Specialistläkare urologi, gärna med något års erfarenhet
* Väl förtrogen med standardiserade vårdförlopp vid misstänkt urologisk cancer- SVF
* Väl förtrogen med nationella direktiv gällande prostatca patienter-, utredning, ehandling, uppföljning
* Väl förtrogen med ESVL behandlingar, indikationer samt behandlingsstrategier.
* Behärska TRUL och px i samband med detta självständigt

Önskvärt är om Du även innehar kompetens för lithotripsi med hjälp av laser.