<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Sjuksköterska till Neonatalavdelningen i Gävle

Barn- och ungdomssjukvården i Gävleborg är en del av regionens specialistsjukvård. BUS bedriver öppenvårdsverksamhet i Gävle, Bollnäs och Hudiksvall samt slutenvårdsavdelningar i Gävle och Hudiksvall, med inriktning mot allmänpediatrik och neonatalvård.

Inom neonatalvården har vi nära samarbete med kvinnosjukvården. Vi har påbörjat ett arbete för att utveckla samarbetet mellan BB, Förlossningen och Neonatalvården för att skapa en mordern familjecentrerad nyföddhetsvård i såväl Gävle som Hudiksvall.

Vi söker Barnsjuksköterska eller leg. Sjuksköterska till Neonatalvården i Gävle. Se mer om oss på instagram #neogavle

Arbetsuppgifter

Som barnsjuksköterska, eller legitimerad sjuksköterska, på neonatalavdelningen arbetar du med att vårda för tidigt födda barn från vecka 29 samt sjuka nyfödda barn och deras familjer. Arbetet innefattar akutsjukvård, med beredskap att gå på larm på förlossning/operation i kombination med avdelningsjobb. Förväntningar att ta larmansvar blir beroende på erfarenhet och kompetens först efter 6 till 12 månader. Barn som vårdas hos oss kan vara i behov av särskild medicinteknisk utrustning, t.ex. behandling med CPAP eller högflödesgrimma, övervakning och speciell omvårdnad.

Som specialistsjuksköterska eller legitimerad sjuksköterska hos oss kommer du bland annat att arbeta
• med att stötta vårdnadshavare att växa in i rollen som förälder och ansvara för omvårdnaden av sitt barn, vi följer WHO`s tio steg som främjar amning
• familjecentrerat där all vårdplanering samt omvårdnadsåtgärder utförs i samråd med barnets vårdnadshavare
• med omvårdnad av nyförlösta mödrar då vi har ett nära samarbete med kvinnokliniken.

Hos oss får du
• en gedigen introduktion med stort stöd från kompetenta och erfarna kollegor, som ny sjuksköterska lämnas du aldrig ensam i arbetet förrän du känner dig trygg
• varierande, spännande och utvecklande arbetsuppgifter.

Läs mer om våra förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/region-gavleborg-som-arbetsgivare/Formaner/

Kvalifikationer

Vi ser att du är en person som tycker om att samarbeta med andra samt har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du ser helheten och förstår din roll i den, samt agerar utifrån verksamhetens bästa. Då vi är en verksamhet under ständig förändring ser vi att du kan bidra med nya idéer och arbetssätt.

I rollen som specialistsjuksköterska alternativt sjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård
• kunna kommunicera obehindrat på svenska i både tal och skrift.

Är du legitimerad specialistsjuksköterska inom barn- och ungdomssjukvård är det meriterande. Har du tidigare erfarenhet inom neonatalvård så är även det meriterande. Vi har även möjlighet att ta emot nyutexaminerade sjuksköterskor.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och att dina personliga egenskaper stämmer överens med Region Gävleborgs värdegrund; professionalism & ansvar, respekt & ödmjukhet och öppenhet & ärlighet.

Vid anställning skall belastningsregister från Rikspolisstyrelsen lämnas in.
Vi hoppas att du vill vara med i den spännande utvecklingen av vår verksamhet och vi ser fram emot din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande.