<< Tillbaka till listan över lediga jobb

Vårdenhetschef till BB/Gyn-avdelningen i Gävle

Hälso- och sjukvården har cirka 5500 medarbetare inom 23 verksamhetsområden som sträcker sig genom hela länet. Tillsammans arbetar vi för att ge länets invånare de bästa förutsättningarna för ett aktivt liv med ökad livskvalitet genom att tillhandahålla god och nära vård. Vi arbetar tillsammans utifrån patientperspektivet med målbilden Vårt gemensamma ansvar för vår gemensamma patient så att alla vi möter ska känna sig trygga och få vård med hög kvalitet.

Kvinnosjukvården i Gävleborg är uppdelad på två orter – Gävle och Hudiksvall. Förlossningsenheten i Gävle har cirka 1900 förlossningar samt obstetrisk öppenvårdsverksamhet med Ultraljud. BB/Gyn-avdelningen har 18 vårdplatser.

Som vårdenhetschef för BB- Gyn- avdelningen har man personal- och arbetsmiljöansvar för vår gynekologi- och bb- verksamhet bestående av 50 medarbetare. Vi söker dig som vill vara med och bidra till verksamhetens fortsatta höga kompetens, medicinska säkerhet och goda arbetsmiljö.

I denna rekrytering samarbetar Region Gävleborg med Jefferson Wells. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Marjo Carlson tel. 070- 377 06 64, marjo.carlson@jeffersonwells.se.

Arbetsuppgifter

Med närvaro och stort engagemang leder och planerar du den dagliga driften samt förbättrings- och förändringsarbeten. Vi har just nu stort fokus på förenklade flöden och god tillgänglighet inom kvinnoklinikens verksamheter.

Det ingår i arbetet att säkerställa en effektiv och patientsäker produktionsplanering med korrekt bedömda åtgärder och du leder och planerar den dagliga driften med ett helhetsansvar för budget, personal och kvalitet. Du ansvarar för att stimulera och stödja nytänkande och medicinsk utveckling.

I dialog med medarbetarna bidrar du till att tydliggöra verksamhetens mål och utveckla arbetssätt och metoder för att nå dessa.

Du rapporterar till verksamhetschefen och ingår i en dynamisk ledningsgrupp med fokus på områdets gemensamma verksamhetsövergripande frågor. Arbete sker hela tiden i nära samarbete med biträdande vårdenhetschef och övriga vårdenhetschefer inom verksamhetsområdet.

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 2021-03-07.

Kvalifikationer

- Högskoleutbildning
- Tidigare chefserfarenhet
- God svenska i tal och skrift

Meriterande:

- Erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvården

Du är prestigelös, har god samarbetsförmåga och lätt för att utveckla förtroendefulla relationer. Genom att vara en god organisatör och ha god grundstruktur, har du förmåga att vara flexibel för att kunna möta oförutsedda händelser och ändrade förutsättningar i vardagen. Du motiveras av utvecklings- och förbättringsarbete, och du har mycket goda ledaregenskaper.

Uppdraget som vårdenhetschef ställer höga krav på både självständighet, förmåga och vilja till samverkan, och att se till det bästa för helheten. Du bör vara tydlig och målinriktad i ditt ledarskap, samt ha god förmåga att tillvarata och utveckla kompetensen bland dina medarbetare. Vidare behöver du även vara kommunikativ och trivas med ett högt arbetstempo. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten, ledaregenskaper och förmågan att samarbeta samt att dina personliga egenskaper överensstämmer med Region Gävleborgs värdegrundsord:

• Professionalism & ansvar
• Respekt & ödmjukhet
• Öppenhet & ärlighet