Brödratrion tar musiken till de äldre via balkongen

För Bollnäsbördiga bröderna Skogh finns inga hinder. När coronapandemin gör så att de äldre inte ta sig till musikarrangemang, tar de musikupplevelsen med sig till dem istället. Emil, Simon och Adam Skogh är några i raden av musiker som har spelningar i sommar runt om i länet för äldreboenden. På distans givetvis – på balkongavstånd.

Äldreboende på Gutenberg Karlslund i Bollnäs, Ängslunda i Arbrå, Ringshög i Rengsjö och Hällagården i Kilafors fick igår den 8 juli chansen att lyssna till bröderna Skoghs musik från balkongen. Balkongkonserterna är en del av ett helhetskoncept som Region Gävleborgs kulturverksamheter driver i år. Konceptet är ordnat utifrån de omständigheter som råder med coronapandemin. Istället för att bjuda in till folksamlade konserter har ett antal äldreboenden och förskolor runt om i länet valts ut för att erbjuda musikupplevelser från trakten, på säkrade avstånd.

- Det är otroligt roligt att vi mitt i coronapandemin kan genomföra sådana här aktiviteter och få sprida musik till äldre på boenden, säger Ann-Charlotte Hellsten, producent Barn och unga, Region Gävleborg.

Turnéplanen för sommaren sträcker sig från juni till juli. Utöver bröderna Skoghs spelningar har äldreboenden gästats av musikbandet Borgmästarbrasset. Under perioden har även förskolor fått ta del av föreställningen Upp & Ut! med Ensemble Yria samt Mittinuti med Destiny af Kleen och Hanna Björck.