Artister

Lördagen 1 februari kl. 19:00

Lokal: Kulturhuset Bollnäs.

(Alla deltagare i Forum Musik går in gratis.)

19:00 Folk'Avant

Foto: Sara Björkegren

Folk’Avant är en svenskfinsk trio där den svenska och finska folkmusiktraditionen möts i nyskrivna kompositioner. Här ryms texter på svenska och finska, flera med inspiration av Nils Ferlin, skrivna av gruppens medlemmar. Musiken präglas av virtuost ensemblespel. Tillsammans målar de upp vidsträckta nordiska ljudlandskap där rytmiska sekvenser, vibrerande stämsång och bångstyriga klanger smälter samman såväl som far iväg på solistiska äventyr. Kompositionerna finner sin väg via starka individuella uttryck. Här ryms stort och smått, allt med en obeveklig energi och stor värme. En unik sättning, en fusion av traditioner. Det blir och är Folk’Avant!

Anna Rubinsztein (SE) - violin/sång Maija Kauhanen (FI) - kantele/sång Anna Wikenius (SE) - sång

www.folkavant.com

21:00 Tibble Transibiriska

 

Foto: Ola Höglund

Tibble Transsibiriska
Med rötter i svensk musik och en passion för romsk musiktradition från Ryssland och Balkan, skapar dessa skickliga musiker ny musik som inte bara får publiken att dansa hejdlöst utan också visar dem kraften i att hämta inspiration över kulturella gränser!

Deras originalkompositioner är laddade med energi. Några är tunga och känslosamma medan andra är snabbare med ett oemotståndligt sväng.
Som liveband chockar Tibble Transsibiriska med otrolig energi. Finns inget dansgolv så dansar man på borden!

Tibble Transsibiriska var 2016 års vinnare av det prestigefyllda priset Dalecarlia Music Awards, i kategorin bästa folkmusik. Man var även nominerad i samma kategori 2018.

www.tibbletransibiriska.se