Jobba som arbetsterapeut

Som arbetsterapeut hos oss har du många valmöjligheter och goda chanser att utvecklas. Du kan jobba inom primärvård eller inom öppen och sluten specialistvård, på mottagning, avdelning eller i patienternas hem, självständigt eller i team, beroende på vad som passar dig bäst.

Se alla lediga jobb inom Region Gävleborg

Inom primärvården jobbar du självständigt och träffar patienter med en mängd olika diagnoser. Du har tillgång till ett nätverk med andra arbetsterapeuter, både inom primärvården och inom slutenvården.

Inom specialistvården tillhör du en större enhet med ett 40-tal arbetsterapeuter. Du kan också jobba som specialist på mindre mottagningar, tex inom habilitering, psykiatri och smärtrehabilitering.

För oss är det viktigt att du får en bra introduktion. Det är också viktigt att du får möjlighet att utvecklas. Det kan du göra med hjälp av de fem utvecklingsdagar vi erbjuder våra medarbetare. Dem kan du nyttja till utbildning, konferenser eller auskultation inom Regionen eller på andra platser i Sverige.

Vi erbjuder dig ett flexibelt arbete där du har goda möjligheter att styra din kalender. Det finns också goda möjligheter att jobba i team, både med andra arbetsterapeuter och andra professioner.

Bland våra generella förmåner vill vi gärna lyfta fram friskvårdsbidrag, semesterväxling och flextid.

Läs mer om förmåner inom Region Gävleborg

Margreth Hultin Rosenberg, vårdenhetschef Sätra Din hälsocentral.

”Region Gävleborg är en stor arbetsgivare, vilket betyder att vi har ett brett spektrum att erbjuda medarbetarna att arbeta inom: du kan jobba inom primärvård, öppen och sluten specialistvård, jobba med vuxna eller barn. Du kan också satsa på en chefskarriär eller bedriva forskning.”

Elin Engström, arbetsterapeut på Valbo Din hälsocentral.

”Arbetet är väldigt fritt, jag kan styra över min egen tid och lägga upp arbetet själv. Jag gillar också bredden i arbetet, jag träffar så många olika typer av patienter och det är så härligt att få hjälpa andra.”

Amanda Trense, arbetsterapeut inom specialistvården Gävle sjukhus.

”Klimatet är öppet och jag känner att jag kan fråga vad som helst och få hjälp. Det känns viktigt när man är ny.”