Barnmorska till ungdomsmottagningen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Varmt välkommen till en positiv och öppen arbetsplats där vi tillsammans jobbar för våra ungdomars bästa. Vi söker en legitimerad barnmorska med förskrivningsrätt som är intresserad av att arbeta med ungdomar. På ungdomsmottagningen arbetar idag två barnmorskor, undersköterska samt kurator. Tillgång till ungdomsmottagnings-läkare finns på annan ort. En förmiddag i veckan arbetar du på Staffansgymnasiet för att öka tillgängligheten för ungdomarna. Hos oss erbjuds du en trygg anställning med goda möjligheter till kompetensutveckling och att självständigt planera din arbetsdag.

Arbetsuppgifter

På ungdomsmottagningen arbetar du med sedvanliga arbetsuppgifter på ungdomsmottagning som preventivmedelsrådgivning, STI-arbete med smittspårning, utåtriktat arbete (mot högstadie-och gymnasieskola) och stödjande samtal kring sexualitet. Vi använder oss av SEXIT.
Inom Region Gävleborg ligger vi långt fram vad gäller den digitala utvecklingen. För att underlätta kontakten med våra patienter så har vi inom Region Gävleborg tillgång till Min Vård Gävleborg. Det är en digital plattform där vi kommunicerar digitalt med patienterna. Detta underlättar kontakten med ungdomarna vid till exempel provtagningar, smittspårningar samt uppföljning av preventivmedelsförskrivning.

Under semesterperioder flyttar ungdomsmottagningen verksamheten till barnmorskemottagningen (som ligger inom sjukhusområdet) och då förväntas du även kunna ta hand om gravida.

Som barnmorska hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• preventivmedelsrådgivning
• smittspårning
• utåtriktat arbete mot exempelvis högstadie- och gymnasieskolor
• stödjande samtal kring sexualitet.

Hos oss får du
• arbeta tillsammans med kompetenta och erfarna kollegor
• möjlighet till kompetensutveckling
• en intressant och varierande vardag
• möjlighet att självständigt planera din arbetsdag.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som tar ansvar för ditt arbete. Du strukturerar själv ditt arbete och följer rutiner. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du ser möjligheter i förändringar och arbetar bra med andra människor genom att du kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi ser även att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

I rollen som barnmorska ska du
• vara legitimerad barnmorska med förskrivningsrätt.

Har du utbildning eller erfarenhet av andrologi och sexologi är det meriterande.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/890

Senaste ansökningsdatum: 2024-05-30 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Karin Ingare Dahlstrand, vårdenhetschef
Tel: 070-306 35 08

Fackliga företrädare

Christina Norling, Vårdförbundet
Tel: 026-53 16 54
Email: christina.a.norling@regiongavleborg.se

Ove Demander, SRAT
Tel: 0270-770 82
Email: ove.demander@regiongavleborg.se