Sjuksköterska till lungavdelningen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Till vår vårdavdelning söker vid dig som tillsammans med oss vill vara med och utveckla och driva lungsjukvården framåt. Lungavdelningen ingår i verksamhetsområde internmedicin och har 20 vårdplatser. Vi erbjuder akut och planerad specialistvård för hela Gävleborg. Hos oss blir du en del av en kompetent arbetsgrupp där det är lätt att trivas och utvecklas.

Arbetsuppgifter

På avdelningen vårdas och utreds patienter med lungsjukdomar, där de största patientgrupperna är lungcancer, KOL eller astma. Vi tar även emot allmänmedicinska patienter i mån av plats. I ditt arbete har du ett nära samarbete med ansvarig undersköterska och läkare på ditt vårdlag, och du kommer även ha samarbete med andra stödfunktioner på avdelningen så som koordinator, vårdplanerare, fysio- och arbetsterapeut.

Som sjuksköterska hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• arteriella blodgaser
• inhalationer
• pleuradränage
• palliativ vård
• ventilatorer.

Hos oss får du
• åtta veckors individuell introduktion
• ingå i ett unikt projekt som heter hållbart arbetsliv 80:20, du kan läsa mer om projektet nedan
• gå interna/externa utbildningar
• bli en del av vårat härliga gäng och arbeta tillsammans med erfarna och kompetenta kollegor som gärna delar med sig av sin mångåriga kunskap inom lungsjukvård
• möjlighet att påverka ditt arbetsschema då vi tillämpar önskeschema.

Lungavdelningen ingår i ett unikt projekt som heter hållbart arbetsliv 80:20, projektet innebär att du arbetar 80 procent kliniskt, 10 procent med verksamhetsutveckling som till exempel kan innebära en fördjupning i lungsjukdomar eller arbeta med ett ansvarsområde. De sista 10 procenten är för din egna individuella utveckling, det kan till exempel vara hälsofrämjande aktiviteter enligt överenskommelse med närmsta chef. Arbetssättet tillämpar vi året runt förutom under sommaren då vi arbetar 100 procent kliniskt.

Hos Suntarbetsliv finns en artikel om projektet där man har intervjuat sjuksköterskorna Ebba Gavlén och Lina Edin som pratar gott om projektet och hur det främjar arbetsmiljön på avdelningen. Även vårdenhetschef Elenor Jennehag är med i intervjun där hon nämner att vi har gått från tretton till fyra hyrsköterskor på drygt ett år. 80:20-projektet är ett vinnande
koncept som bidrar till att medarbetarna trivs och stannar hos oss.
https://www.suntarbetsliv.se/artiklar/organisatorisk-och-social-arbetsmiljo/mer-balans-med-aterhamtning-och-utveckling-pa-arbetstid/

Läs mer hos Vårdförbundet om hur det är att arbeta med projektet: https://www.vardfokus.se/nyheter/har-far-medarbetarna-aterhamta-sig-pa-arbetstid
Läs mer om hur projektet främjar arbetsmiljön och återhämtningen på avdelningen:

https://www.regiongavleborg.se/hallbartarbetsliv8020
Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en bra samarbetsförmåga, kan kommunicera väl och är lyhörd gentemot patienter och dina kollegor. Då vi bedriver specialiserad lungsjukvård för akut- och svårt sjuka patienter samt palliativ vård så ser vi att du är en flexibel person som har förmåga att relatera till och sätta dig in i andras situationer. Hos oss får du både en djupare kunskap inom lungmedicinska sjukdomar, och en bred kunskap inom allmän medicin, samt en rolig och lärorik arbetsplats där du gör skillnad.

I rollen som sjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård
• kunna kommunicera på svenska i tal och skrift.

Vi söker både dig som är helt nyexaminerad och dig som har några års erfarenhet, har du tidigare erfarenhet inom lungsjukvård är det meriterande men inget krav. Har du tidigare arbetat i Melior är det meriterande. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen in med din ansökan!

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Antal platser: 2

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1070

Senaste ansökningsdatum: 2024-05-19 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Elenor Jennehag, vårdenhetschef
Tel: 026-62 91 61
Email: elenor.jennehag@regiongavleborg.se

Frida Strandberg, biträdande vårdenhetschef
Tel: 026-15 59 59
Email: frida.strandberg@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Emelie Järnkrok, Vårdförbundet
Email: emelie.jarnkrok@regiongavleborg.se