Specialistläkare/överläkare till rehabiliteringsmedicin

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Rehabiliteringsmedicin finns på Sandvikens sjukhus och tar emot patienter från Gävleborgs län. Verksamheten erbjuder kvalificerade insatser för patienter med skador och sjukdomar i nervsystemet, framförallt hjärnskador som stroke och traumatiska skador, ryggmärgsskador samt patienter med långvarig smärtproblematik. Rehabiliteringsmedicin består av en slutenvårdsenhet med tolv vårdplatser, två dagvårdsplatser och en öppenvårdsenhet med smärtrehabteam, hjärnrehabteam och ryggmärgsskadeteam.

Vi söker nu en specialistläkare/överläkare. Tjänstgöringen gäller främst på slutenvårdsavdelning men viss del även i öppenvård.

Arbetsuppgifter

Som läkare arbetar du tillsammans med andra läkare, arbetsterapeut, fysioterapeut, undersköterska, kurator, logoped, fritidsledare, psykolog, sjuksköterska samt rehabiliteringskoordinator.

Du kommer att ha din huvudsakliga tjänstgöring inom något av teamen i
• slutenvård med neurorehabilitering (främst förvärvad hjärnskada och ryggmärgsskada)
• öppenvård med rehabilitering och uppföljning av ryggmärgsskada och/eller rehabilitering med patienter med förvärvad hjärnskada.

Som specialistläkare/överläkare hos oss kommer du bland annat att
• ha ett övergripande ansvar för patientens rehabiliteringsinsatser samt en ledande och samordnande roll i teamet och genomföra kvalificerade rehabiliteringsinsatser
• tillsammans med klinikens läkargrupp ansvara för remissbedömning och prioritering samt aktivt medverka och bidra till verksamhetens utveckling
• handleda läkare under utbildning som ST-läkare i rehabiliteringsmedicin, läkare under sidotjänstgöring samt AT-läkare på valbar placering.

Hos oss får du
• arbeta dagtid, då varken helgarbete eller jour är aktuellt
• stora möjligheter att påverka din arbetssituation och vara med och påverka verksamhetens utveckling
• möjlighet till ett omväxlande arbete.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lätt att samarbeta och uppskattar att arbeta teambaserat. Du ser din del i helheten och vill gärna vara med och utveckla verksamheten framåt. Då vi är en utbildande verksamhet söker vi dig som har en god pedagogisk förmåga samt kan anpassa ditt sätt att förmedla budskap till mottagaren.

I rollen som specialistläkare/överläkare ska du
• vara legitimerad läkare
• ha specialistkompetens inom rehabiliteringsmedicin, neurologi, algologi, psykiatri, allmänmedicin eller internmedicin, alternativt annan specialitet som kan vara lämplig beroende på tidigare erfarenhet av rehabiliteringsarbete.

Intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1272

Senaste ansökningsdatum: 2024-06-16 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Lena Vretling, vårdenhetschef
Tel: 070-231 29 49
Email: lena.vretling@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Erika Kyhlberg, GHLF
Tel: 072-551 65 40
Email: erika.kyhlberg@regiongavleborg.se