Specialist i allmänmedicin/geriatrik inom kommunal hälso- och sjukvård

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Nu erbjuder vi dig som specialistläkare ett spännande uppdrag och en unik möjlighet. Du kommer ha din anställning på mobila teamet i Gävle men arbeta mot den kommunala hälso- och sjukvården i Gävle med inriktning mot hemsjukvård. Region Gävleborg har ett läkaransvar för den kommunala hälso- och sjukvården som innefattar bland annat hemsjukvård samt hälso- och sjukvård för personer i kommunens särskilda boenden. Den kommunala hemsjukvården ansvarar för patienter från 18 år och uppåt och i verksamhetsområdet finns cirka 250 inskrivna patienter. Idag har fem kompetenta och erfarna läkare deltidsuppdrag inom hemsjukvården.

Arbetsuppgifter

Som specialistläkare kommer du vara ett konsultativt stöd till kommunens sjuksköterskor inom hemsjukvård och på boenden, varvat med egna planerade och akuta hembesök. Du kommer ha nära samarbete med andra yrkesprofessioner inom främst den kommunala verksamheten. Samverkan sker även med andra team och enheter inom Region Gävleborg, såsom hälsocentraler, palliativa teamet, mobila teamet samt slutenvårdsverksamheterna på Gävle sjukhus.

Som specialistläkare kommer du bland annat
• medverka vid in- och utskrivning i hemsjukvård
• genomföra fördjupade läkemedelsgenomgångar
• hålla brytpunktsamtal med patienter och anhöriga.

Hos oss får du
• en omväxlande och spännande vardag med varierande arbetsuppgifter där du har möjlighet att kunna styra och planera din dag efter patienternas behov
• arbeta dagtid (måndag till fredag) samt deltagande i beredskapsjour
• vidareutveckling och fortbildning med bland annat möjlighet till externa föreläsningar för att fördjupa din kompetens.

Som arbetsgivare är vi mån om dig som arbetstagare och vi arbetar därför aktivt med riktade friskvårdsinsatser för att främja en hälsosam livsstil.

Läs mer om våra olika förmåner på Region Gävleborgs hemsida! https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

För att trivas i rollen behöver du kunna samarbeta bra med andra människor. Du är tillmötesgående i ditt bemötande och din förmåga att lyssna och kommunicera är den allra bästa. Som person är du lugn och kan behålla ett realistiskt perspektiv samt fokusera på rätt saker även i stressade situationer. Du är flexibel och har förmåga att kunna anpassa dig till ändrade omständigheter. Vidare ser vi att du tar ansvar för arbetsuppgifter, kan strukturera tillvägagångssätt och driver dina åtaganden framåt på ett effektivt sätt.

I rollen som specialistläkare ska du ha
• svensk läkarlegitimation
• specialistutbildning inom allmänmedicin eller geriatrik
• erfarenhet av äldrevård och hemsjukvård
• B-körkort.

Andra specialiteter kan vara aktuella förutsatt att du har erfarenhet av äldrevård och hemsjukvård.

Vi erbjuder heltidsanställning men är även öppna för att diskutera andra lösningar och önskemål gällande anställningsgrad och upplägg. Provanställning kan bli aktuellt.

Urval och intervjuer genomförs löpande under ansökningsperioden. Vill du veta mer om tjänsten kontakta oss gärna. Vi ser fram emot din ansökan!

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/1609

Senaste ansökningsdatum: 2024-08-11 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Elisabeth Hartung, verksamhetschef
Tel: 026-53 14 18, 070-201 02 33
Email: elisabeth.hartung@regiongavleborg.se

Nils Olsson, specialist allmänmedicin, medicinsk rådgivare
Tel: 026-15 75 40
Email: nils.olsson@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Josefine Starnberg, GHLF
Tel: 026-278173
Email: josefine.starnberg@regiongavleborg.se