Är du nyfiken på att upptäcka ny musik i vår?

Kammarserien och FolkmiX bjuder på en härlig musikblandning av tio grupper med ett tjugotal konserter runt om i hela länet.

Kammarserien inleder med Nordic Baroque Band i januari där små kapitel av musik och berättelser vävs ihop. De följs av den eftersökta stråkkvartetten Dahlkvistkvartetten med Per Gross på blockflöjt, Nordic Light Duo och Rhythm Art Trio med den ovanliga kombinationen slagverk och flöjt. I mars kommer tenThing Brass Ensemble till länet under ledning av den norska trumpetaren Tine Thing Helseth. Serien avslutas i april med Kungsbacka pianotrio som är en av de mest framträdande ensemblerna i sin generation.

Serien FolkmiX startar med folksångerskan Ulrika Bodén och fiolspelaren Emma Ahlberg Ek tillsammans med Nordiska Kammarensemblen. De kommer att spela Ulrikas tonsättningar av Nicke Sjödins diktsamling Kvinnfolke. Våren fortsätter med Grammisvinnaren Ebo Krdum som revolutionerat världsmusikscenen de senaste åren. Därefter kommer Duo West/Rydvall med sin blandning av barock- och folkmusik. Våren avslutas med Teental som bjuder på ett möte mellan indisk och västerländsk tradition med tablaspelaren Suranjana Ghosh och saxofonisten Jonas Knutsson.

Mer information om Kammarserien

Mer information om FolkmiX