Att skriva om konst

Att skriva om konst

Välkommen till ett av våra kostnadsfria digitala utbildningstillfällen för kulturskapare/konstnärer verksamma i Gävleborgs län och andra frilansare inom kultursektorn med behov av fortbildning under hösten 2021.

Under en 2-dagars-workshop leds du i skrivandet om, läsandet av och det kritiska tänkandet kring konst av Ida Rödén, konstnär, skribent och redaktör den norrländska konsttidningen volym.info.

På vilka sätt kan vi skriva om konst? Vi diskuterar ingångar till skrivandet, skrivknep, skribentens roll och ansvar, den egna närvaron i en text. Hur skriver du för att skapa ett intresse? För att vinna tillit? Och hur ser framtiden ut för konstkritiken? Fredagen blir föreläsningsinriktad medan lördagen blir en dag med gemensam genomgång och tid för diskussion. I samband med anmälan kommer en uppgift delas ut, samt en slags lathund. Innan vi träffas förväntas deltagarna ha påbörjat sin text. Under dessa två veckor finns Ida Rödén där som bollplank.

Anmälan: Anmäl dig senast 28 oktober. Begränsat antal deltagare. Vid anmälan skickas skrivuppgift samt en lathund ut.

Tid och datum: 19 november 13.00-15.30 och 20 november 10.00-16.00. Utöver dessa tider kommer deltagare även bolla texter individuellt och få feedback över mail.

Plats: Workshopen genomförs genom konferenstekniken Zoom. Alla som anmält sig kommer att få en länk för att delta. Zoom laddas automatiskt, men appen bör med fördel laddas ner i förväg. Logga gärna in god stund i förväg för att se så att programmet inte behöver uppdateras.

Tema: Skriva om konst