Person i trappa

Kurbits Kultur

Driver du ett företag inom kultursektorn i Gävleborg och är intresserad av besöksnäring och platsutveckling? Oavsett om din verksamhet finns i någon av våra städer eller tätorter eller om du skulle vilja växla upp arbetet med landsbygdsutveckling genom kultur i länet är du varmt välkommen att anmäla dig till utbildningen Kurbits Kultur.

Affärsutvecklingsprogrammet Kurbits Kultur är en exklusiv utbildning som utgår från ditt kulturföretag och din verklighet. Det är specialdesignat och anpassat för småskaliga företag som är intresserade av att tänka hållbart inom turism. Kursen ger dig en möjlighet att lära dig mer om marknadsföring, varumärke, försäljning och ekonomi; kort sagt hur du utvecklar ditt kulturföretag på bästa sätt!

En av de branscher som drabbats hårt av coronapandemin, förutom kultursektorn, är besöksnäringen. Nya resetrender och nya hygienkrav till exempel har lett till nya utmaningar, men också nya möjligheter för branschen att utvecklas. För att stärka små och medelstora företag och verksamheter inom turism- och besöksnäringen erbjuder Region Gävleborg stöd, fortbildningar och rådgivning inom projektet Vi ställer om!. Denna kurs ingår i paketet och är därför gratis för deltagande företag.

Tänk lönsamhet, tänk konkurrenskraft, tänk hållbarhet inom kulturturism och platsutveckling genom kultur! Välkommen med din intresseanmälan.

Mer information finns i programbladet

Kursens innehåll

6 heldagar på plats med erfaren kurs- och workshopsledare samt två tillfällen med coachning på ditt företag.  Kursen innehåller: 1. Nulägesanalys, 2. Produktutveckling, 3. Marknadsföring, 4. Försäljning och distribution, 5. Ekonomi med prissättning och 6. Entreprenörskap med nätverkande.

Våren 2022

Anmälningstiden har passerat och kursen är fulltecknad.

Hösten 2022

Datum för höstens Kurbits Kultur:

  • Träff 1: 7 september
  • Träff 2: 20 september
  • Träff 3: 21 september
  • Träff 4: 19 oktober
  • Träff 5: 20 oktober
  • Träff 6: 16 november

Kursen äger rum på olika platser i länet.
Anmälningen är öppen till och med 1 juli 2022.

Obs! Max 10 företag kan delta i kursen. För att säkerställa en hög standard och bra blandning i gruppen genomförs en urvalsprocess.

Kontakt

Vid eventuella frågor kontakta:

Chris Graham
Internationell marknadsförare (Besöksnäring) 
christopher.graham@regiongavleborg.se
072 531 1375

Elenor Noble
Kulturstrateg 
elenor.noble@regiongavleborg.se
026-531895