KOF – appen om konst i Gävleborg

KOF står för konstfiktion & fakta och är en app för smartphones där du kan ta del av Region Gävleborgs offentliga konstsamling. KOF är också en podcast där du bland annat kan lyssna på intervjuer med konstnärer som på olika sätt är aktuella i länet.

Konst direkt i din smartphone

I KOF-appen kan du hitta till konsten med hjälp av en karta över länet. Navigera genom kartan och klicka dig fram för att ta del av bilder, texter och ljudslingor till de olika konstverken. Konstsamlingen består av tusentals konstverk och via appen får du fördjupade ingångar till ett urval av dem. I appen finns dessutom information om pågående konstprojekt och evenemang som regionen är med och arrangerar.

Appen är gratis att ladda hem. Gå in på AppStore eller GooglePlay på din smartphone. Sök på ”konstfiktion” och börja ladda ner appen.

Lyssna på podden om samtidskonst i Gävleborg

KOF är även en podcast där du kan lyssna på intervjuer och samtal med konstnärer och arrangörer med utgångspunkt i konstlivet i Gävleborg. Där finns också bonusmaterial kring vissa projekt – dels rena ljudkonstverk men också audioguides anpassade för olika konstvandringar. Podden finns på soundcloud.com och nya avsnitt släpps löpande.

Lyssna på podcasten KOF – konstfiktion & fakta

Bakgrunden till KOF

Idén till appen föddes ur två av den regionala kulturplanens utvecklingsområden: att arbeta strategiskt med digitalisering och att göra kultur tillgänglig. Appen kan beskrivas som en interaktiv konstverkskatalog och är framtagen av Region Gävleborgs crossmedia-utvecklare, konstkonsulent och konstsamlingsteam. 

Mer information

KOF - konstfiktion & fakta är en applikation (app) för smartphones (smarta mobiltelefoner) där du med hjälp av bilder, fakta, kartor, länkar, texter, audioguider, poddavsnitt, ljud- och filmfiler och interaktiva delar kan ta del av mer av Region Gävleborg konstsamling.

Så laddar du ner appen

KOF infoblad (pdf)

Läs mer KOF - konstfiktion och fakta.

Fler frågor?