Upplev en magisk helg i Gävleborg fylld med högklassig jazz

Den 12-14 maj hålls den årliga Jazzfesten som denna gång Gävle fått den stora äran att arrangera. Jazzfesten 2023 arrangeras i samarbete mellan Region Gävleborg, Svensk jazz och Gävle Jazzclub och är en återkommande träff för Sveriges alla jazzklubbar med årsmöte, föreläsningar och mycket musik.

En av helgens stora höjdpunkter står för dörren, galakonserten under Jazzfesten 2023 som går av stapeln under lördagskvällen den 13 maj på Gävle konserthus.

– Äntligen är det Gävleborgs tur att få välkomna hela Jazz-Sverige till Gävle. Vi ser fram emot en helg med mycket musik, trevlig samvaro och en galaföreställning för allmänheten i toppklass, hjärtligt välkomna, säger Neta Norén, producent på Kultur Gävleborg.

Konserten bjuder på musik av ett storband med 18 professionella musiker som alla har koppling till Gävleborgs län. Husbandet får sällskap på scenen av Bengan Janson på dragspel, sångerskan Vidya Sundberg från Gävle och sångerskan Lena Swanberg från Bollnäs tillsammans med multiinstrumentalisten Daniel Bingert.

Storbandet är under ledning av Bertil Fält från Sandviken, välkänd musikprofil och tidigare dirigent för Gävleborgs Ungdoms Big Band, GUBB.

– Det är jättekul att få äran att leda ett storband med musikanter med ursprung i Gävleborg varav flera av dem dessutom har spelat och fostrats i GUBB och Sandviken Small Band. Extra kul är att en stor del av den musik vi kommer att spela är komponerad och/eller arrangerad av musiker som bor eller har bott i Gävleborg, säger Bertil Fält.

Besökarna kommer att guidas genom galakvällen av konferencier Titti Schultz, även hon med ursprung i Gävleborg.

Mer information

Mer information och biljettförsäljning till galakonserten https://www.gavlekonserthus.se/konserter/jazzfesten/

Mer information och anmälan till Jazzfesten https://svenskjazz.se/jazzfesten/

När: 12–14 maj
Plats: Gävle konserthus

Kontakt

Neta Norén, producent, Kultur Gävleborg, neta.noren@regiongavleborg.se, 026-15 59 73