Pågående projekt
De projekt FoU Välfärd driver utgår från Region Gävleborg och länets kommuners uttryckta behov när det gäller välfärdsfrågor. På den här sidan kan du läsa om pågående projekt som FoU Välfärd samordnar.
-
Förberedelse av samsjuklighetsutredningens förslag
På uppdrag av Länsledning välfärd pågår ett arbete med att förbereda delar av samsjuklighetsutredningens förslag och att stärka samverkan mellan huvudmän.
-
Lärande utvärdering av HLT-team
HLT står för hälsa, lärande och trygghet. HLT-teamet finns för blivande föräldrar och familjer med barn 0–6 år som under en period kan behöva stöd för att få livet att fungera.
-
Lärande utvärdering av samverkan för ökad skolnärvaro
Samverkan för ökad skolnärvaro syftar till att testa en gemensamt framtagen samarbetsmodell och utveckla nya rutiner för samverkan, gemensam ansvarsfördelning och samsyn i elevärenden med en problematisk skolfrånvaro.
-
Processtöd MiniMaria-mottagning
MiniMaria är en mottagning som erbjuder unga med alkohol-, spel- och drogproblem en väg till stöd och behandling. Det är ett samarbete mellan Region Gävleborg och Sandvikens kommun.
-
Stärkt föräldrastöd genom gemensamma hembesök
I Arbrå och Kilafors har socialtjänsten och BVC påbörjat ett arbete med att utforma och prova en modell för stärkt föräldrastöd genom gemensamma hembesök till nyblivna föräldrar.
-
Utvecklingsarbete hälsoundersökningar
På uppdrag av Länsledning Välfärd har en utredning genomförts som rör hälsoundersökningar för barn och unga (0–20 år) i Gävleborg som vårdas utanför det egna hemmet.
-
Utvecklingsarbete inom vuxenpsykiatrin och ambulanssjukvården
Vuxenpsykiatrin tillsammans med ambulanssjukvården bedriver ett arbete med fokus på att utveckla den akutpsykiatriska prehospitala vården av patienter med psykisk ohälsa.
-
Vägledning Jag & min familj
Jag & min familj är ett familjebaserat öppenvårdsprogram i familjer där vuxna har ett problematiskt bruk av alkohol och droger.
-
Yrkesresan: satsning på kompetensutveckling inom socialtjänsten
Yrkesresan är ett nationellt koncept för en strukturerad introduktion och kontinuerlig kompetensutveckling som syftar till att ge kvalitet i varje möte mellan socialtjänstens medarbetare och invånarna.