Visste du att lodjuret är Hälsinglands landskapsdjur?

Våra kommuner

Gävleborgs län består av landskapen Gästrikland och Hälsingland. Det finns tio kommuner i länet, alla med sin charm och sina fördelar. I Gävleborg finns goda möjligheter till en rik fritid, välfungerande kommunikationer och bra boende.

Oavsett om du vill bo på landet, i skogen, vid havet eller i stan: I Gävleborg kan du välja att bo precis där det passar dig, dina behov och drömmar och samtidigt jobba i Region Gävleborg. Läs mer här intill och följ gärna länken till respektive kommuns webbplats (alfabetisk listning) om olika möjligheter till boende. 

Bollnäs

Bollnäs ligger i södra Hälsingland. I Bollnäs finns vildmarken alltid runt hörnet, med vandringsleder, sjöar och berg. I Bollnäs spelas bandy på elitnivå. Läs mer om Bollnäs på Bollnäs kommuns webbplats

Gävle

Gävle är den största staden och residensstad i Gävleborgs län. Gävle ligger vid havet och i landskapet Gästrikland. Inom några mils radie finns bland annat Ockelbo med Wij Trädgårdar, Mackmyra Whisky och Furuviksparken. Läs mer om Gävle på Gävle kommuns webbplats.

Hofors

Hofors kommun ligger i Gästrikland och är till ytan en liten kommun, vilket innebär att det är nära till allt – skola, barnomsorg, affärer, vård, omsorg och fritid. Kommunen kan erbjuda både landsbygd och centralort för boende. I kommunen finns rika möjligheter till fritids- och kulturliv. Kommuninvånarna erbjuds en bred och kvalitetsmässig kommunal service. Läs mer om Hofors på Hofors kommuns webbplats.

Hudiksvall

Hudiksvall ligger vid havet i norra Hälsingland. Hälsingland bjuder på skogar, berg, dalar och hav. Här kan du verkligen uppleva naturen. Läs mer om Hudiksvall på Hudiksvalls kommuns webbplats.

Ljusdal

Ljusdals kommun ligger i norra Hälsinglands inland. Närheten till skog och natur är en naturlig del i ortsbornas vardag. Ljusdal kännetecknas av blåa berg, ren luft och storslagen, variationsrik och lättillgänglig natur. Här finns ett stort antal fritids- och idrottsanläggningar och ett omfattande förenings- och kulturliv. Läs mer om Ljusdals kommun på Ljusdals kommuns webbplats.

Nordanstig

Nära Sveriges mittpunkt, i norra Hälsingland, ligger Nordanstigs kommun. Här finner du hav och höga inland av nästan fjällkaraktär, en natur som är få förunnat. Kommunen erbjuder stora möjligheter till rekreation och fritidsaktiviteter. Läs mer om Nordanstig på Nordanstigs kommuns webbplats.

Ockelbo

Ockelbo kommun ligger i Gästrikland och är en av landets minsta kommuner. Det är en offensiv landsbygdskommun där du erbjuds service och utbud som i den stora kommunen, mycket tack vare närhet och goda kommunikationer. Här i Ockelbo finns mycket fritidsaktiviteter bland annat Wij trädgårdar, älgparken i Mo och Vildmarksgalleriet. Läs mer om Ockelbo på Ockelbo kommuns webbplats.

Ovanåker

Ovanåkers kommun ligger i Hälsinglands inland och här finns ett rikt förenings- och kulturliv. Närheten till skog och natur är en naturlig del av livet. I kommunen finns flera skidspår, fritidsanläggningar, badhus och badplatser, golfbana och bandy. Läs mer om Ovanåker på Ovanåkers kommuns webbplats.  

Sandviken

Sandvikens kommun ligger i Gästrikland och har en riklig och varierad naturmiljö präglad av både berg, grusåsar och vatten. Det går också att åka utför i Kungsberget och längdskidåkning i Högbo som är några exempel på vinteraktiviteter. Läs mer om Sandviken på Sandvikens kommuns webbplats

Söderhamn

Söderhamn är en kustkommun i Hälsingland. Här finns allt från en vacker skärgård med över 500 öar till djupa skogar och blånande berg. Läs mer om Söderhamn på Söderhamns kommuns webbplats