Studiemotiverande folkhögskolekurs – SMF

Prova på att studera och hitta vägen vidare till studier eller jobb

Studiemotiverande folkhögskolekurs vänder sig i första hand till dig som saknar fullständiga betyg från grund- och gymnasieskolan.

Under tre månader får du möjlighet att prova på hur det är att studera, hitta din studietakt och upptäcka vad du behöver för att komma vidare till fortsatta studier eller arbete.

  • Studieteknik
  • Prova på-studier
  • Ekonomi
  • Personlig utveckling

Arbetsförmedlingen anvisar deltagare och folkhögskolan genomför utbildningen.

Utbildningens längd: 3 månader

Plats: Bollnäs folkhögskola

För information kontakta

Kursansvarig
Delshad Meri 
070-334 55 18
delshad.meri@regiongavleborg.se 

Tidigare kursdeltagare

Peter:

Jag hade varit sjukskriven och behövde sakta och säkert komma in i pluggandet. SMF-kursen var annorlunda mot en vanlig skola. Man gick inte dit för att man måste utan för att det var roligt att vara där. Man kände sig välkommen och jag trivdes med det. Efter SMF-kursen har jag pluggat vidare på Allmän Kurs.  

Matilda:

Efter min mammaledighet behövde jag plugga upp min gymnasiekompetens, men orkade inte börja med gymnasiestudier på heltid direkt. Då blev SMF-kursen en bra väg in, där jag under tre månader fick komma igång och studera i min egen takt. Jag trivdes och hade roligt på SMF-kursen och tycker att det är ett bra första steg in i pluggandet igen.

Julia:

SMF fick mig att komma ut ur min skoltrötta bubbla och bli motiverad och förhoppningsfull igen. Jag fick motivation att gå upp på morgonen. Vi fick mycket hjälp med det var och en behövde, vissa behövde cv och personligt brev, andra behövde mer motivation eller hjälp att sätta mål. Efter SMF har jag studerat på folkhögskolan och planerar att plugga vidare på högskola. Jag gick från att vara en fruktansvärt skoltrött och omotiverad tjej till en driven och målmedveten kvinna. Jag ångrar inte för en sekund att jag gick SMF.