Gävleborgs Ungdoms Big Band

GUBB är sedan 1993 ett storband för unga musiker i Gävleborg som byter medlemmar vart tredje år. Nästan all musik GUBB spelar är specialarrangerad och ibland specialkomponerad för bandet.

GUBB repeterar cirka en gång i månaden på olika platser i länet samt under några intensivdagar i juni då bandet också arbetar med en eller flera solister. Där emellan övar medlemmarna hemma eller med sin lärare. Vi spelar både på gehör och med noter.

Under tre år ingår du i ett storband och får tillsammans med cirka 20 medlemmar, kapellmästare och instruktörer möjligheten att möta professionella musiker från hela landet. I GUBB får du prova på att spela i professionella sammanhang och möjlighet att gå på konserter, åka med bandet på resor och delta i konserter.

I GUBB får du spela båda traditionell och nykomponerad storbandsmusik, lära känna nya vänner från hela länet och få nya musikaliska upplevelser.

GUBB:s besättning kan se ut så här:

  • 5 trumpeter, 5 tromboner, 5 saxofoner
  • 2 altsaxofoner, 2 tenorsaxofoner och 1 barytonsax
  • Piano, gitarr, bas, trumset och percussion/vibrafon.

Bli medlem i GUBB

För att ansöka om att bli medlem i GUBB ska du vara mellan 13 och 17 år och vara skriven i Gävleborgs län. Vi har nyrekrytering vart 3:e år.

Mer information

GUBB har sedan 1993 medverkat vid större musikfestivaler såsom Bangen Jazz och Blues i Sandviken, Jazz i Svaben och Västerås Jazzfestival. I augusti 2000 medverkade GUBB som artister vid Svenska Paviljongen på Världsutställningen i Hannover och 2014 på Stockholm Folk Festival och Gaume Jazz festival i Rossignol, Belgien.

2001 blev GUBB Svenska mästare i storband i Jönköping. 2006 och 2007 i Linköping samt 2014 på Youth Jazz Festival i Stockholm.

Vi som arbetar med GUBB

Kontakt

Vid frågor om GUBB kontakta:

Göran Berencreutz
Kapellmästare
070-33 57 330
goran@sollatimusik.se

Mathias Dahl
Instruktör
070-680 50 22
bruppo@yahoo.se