Imagine

30 maj - 1 juni i är det dags för Imagine Riksfestival 2019. I år äger festivalen rum i Gävle på Gävle Konserthus med temat musik, kreativitet och innovation.

Imagine är Sveriges bredaste livemusiktävling för unga artister som brinner för musik. Alla musikstilar är välkomna så länge du är mellan 13 och 21 år. Tävlar du i Imagine spelar det ingen roll om du sjunger ensam, spelar hårdrock i band, framträder med klassisk musik, uppträder med loopmaskin eller sjunger punk med distat ägg; om du så tänkt vinna hela tävlingen eller vill prova på att stå på scen för första gången. 

Du är lika välkommen oavsett! Imagine är en tävling av och med unga musiker.


Linn Wikblad är en finalisterna från Gävleborg. Fotograf: Marias of Sweden.

Imagine Sweden Riksfestival 2019

Imagine Sweden Riksfestival 2019 pågår 30 maj - 1 juni och, förutom den stora finalen, bjuds du in till workshops, föreläsningar och andra härliga aktiviteter kopplade till musik, skapande och kreativitet. Torsdag, fredag och lördag kväll gästas festivalscenen av välkända artister och band som bjussar på konserter. Vilka dessa artister är har avslöjats löpande under våren och de finns också samlade på imaginesweden.se

Festivaldagarna är öppen för allmänheten och biljetter till festivalen kostar endast 20 kr/dag och inkluderar samtliga av kvällarnas konserter. Du hittar länk till biljetter lite längre ner på sidan.


Musikaliska erfarenheter och bekantskaper

Imagine syftar till att ge alla musicerande ungdomar inom alla genrer möjlighet att framträda på scen och samtidigt göra nya musikaliska erfarenheter och bekantskaper. Uttagningen sker lokalt samt länsvis och avslutas med en riksfestival. De flesta län i Sverige deltar.

Anmälan är stängd för i år, välkommen att söka igen till 2020!


Nyfiken?

Information om aktiviteter, artister och program
Biljetter till Imagine Sweden Riksfestival 2019